Uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar. 😊 Çok uzun zamandır kendi siteme yazı yazmaya fırsat bulamamıştım. Ancak sömestr tatilini fırsat bilerek daha aktif olmaya çalışacağım. Maalesef 2017 yılının sonunda kitap okuma challenge’ımı tamamlayamadım. Bu beni üzse de 2018 için hırslandığımı söyleyebilirim. Bu yıl yine okuma hedefimi 50 koydum ancak hedefim 50’nin üzerinde kitap okumak. Yoğun bir dönem yaşıyor olsam da her ay en az 4 – 5 kitap okumaya çalışacağım. Şimdi gelelim geçen ay okuduğum kitaplara.

Ekim & Kasım & Aralık Ayı Kitaplarım

3 ay çok kitap okumak için çok uzun bir süre gibi dursa da maalesef zamanı verimli kullanamadığım için sadece 4 kitap okuyabildim. Aralık ayında ise hiç kitap okuyamadım. 😓 Geçelim bu süre içerisinde okuduğum kitaplara;

Çanlar Kimin İçin ÇalıyorÇanlar Kimin İçin Çalıyor

Dürüst olmak gerekirse bu kitabı kütüphaneden tamamen yanlışlıkla aldım. 😂 Otomatik Portakal’ı ararken nedense ismini böyle hatırladım ve aldım. Yanlış kitabı aldığımı fark ettiğimde ise çoktan okumaya başlamıştım bu nedenle okumaya devam ettim. Kitapları yarım bırakmaktan nefret ederim. Kitapta İspanyol iç savaşının ortasında bulunan dağlardaki faşistlere yardım eden Amerikalı Profesör Robert Jordan’ın hikayesi anlatılmakta. Kitabı okurken başta çok sıkılsam da sonlarına doğru beni heyecanlandırdı diyebilirim. Anlatım dilini ve hikayeyi başarılı bulsam da kitap benim ilgimi pek fazla çekmedi diyebilirim.

Var Olmanın Dayanılmaz HafifliğiVar Olmanın Dayanılmaz Hafifliği

Bu kitabı oldukça merak ediyordum. Okuduktan sonra kitabı tekrar okumak istiyorsunuz. Çünkü kitapta çok fazla duygu anlatılıyor. Kitabı okurken bir sürü duyguyu yaşadım. Mutlaka okumanız gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Hayata dair, var olmaya dair cevaplanması güç soruları soran bir kitap. Milan Kundera’nın okuduğum ilk kitabıydı. Yazarın diğer kitaplarını okumak için gerçekten sabırsızlanıyorum.

 

Yer Altından NotlarYer Altından Notlar

Kitabı okurken ilk kısımda oldukça sıkılmıştım. Daha sonra anlatılanlar gerçekten ilgimi çekmeye başladı. Kitabı okurken kendimi çok sorguladım. Yazar insanların iç dünyasını gözlemeyi çok başarılı bir şekilde yapmış. Karakter zaman zaman çok uç noktalarda olsa da mutlaka bir gün karakter gibi düşündüğünüz olmuştur. En azından bana öyle oldu. 😊 Kitabı okumanızı kesinlikle tavsiye ediyorum.

 

Fahrenheit 451Fahrenheit 451

Okuduğum kitaplar arasında en çok beğendiğim ve etkilendiğim kitaplardan birisi bu oldu. Oldum olası distopya kitaplarını okumayı çok severim. Uzun zamandır bu kitabı okumak istiyordum. Kitap hikayesiyle beni sürükledi. Nedense her okuduğum distopya kitabında toplumumuzun gittikçe kitaplarda anlattığını düşünüyorum. 🙄 Ancak bu kitap gerçekten şu anda yaşadığımız toplumu anlatıyor. Kitabı mutlaka ama mutlaka okuyun. Ne demek istediğimi anlayacaksınız. Herkesin kütüphanesinde bulunması ve okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.

Benim Ekim & Kasım & Aralık Ayı Kitaplarım bu şekilde. Umarım siz benden daha fazla kitap okumuşsunuzdur. Bir sonraki yazıya kadar kendinize iyi bakın! 😊