Derya Dok Kişisel Blog

Visual Studio 17 Kullanımı

Bundan bir önceki yazımda C#’a giriş yapmış ve Visual Studio 2017’yi bilgisayarımıza kurmuştuk. Kabaca Visual Studio 17 ile neler yapabileceğimize bir bakalım.

Visual Studio 17 bana bir çok açıdan 15’den daha kullanışlı geldi. Özellikle IntelliSense özelliği çok daha güzel ve etkili çalışıyor. IntelliSense özelliği size yazdığınız kodun türüne uygun tamamlama seçenekleri sunar.

Intellisense

Şimdi Visual Studio’daki proje türlerine bakalım. Ben Evrensel Windows Platform geliştirme, .NET Masaüstü Geliştirme, ASP.NET ve Web Geliştirme ve .NET ile Mobil Uygulama Geliştirme yüklemiştim. 😅 Siz ilgilendiğiniz paketi ya da paketleri yükleyebilirsiniz. Paket sayısı arttıkça indirilecek dosyanın boyutunun da artacağını unutmayın.

Çok fazla seçenek olduğu için hangisini yükleyeceğinize karar vermek biraz uzun sürebilir. Bu yüzden biraz bende yüklü olan paketleri inceleyelim.

Evrensel Windows Platform (UWP) :

Windows çekirdeği sayesinde herhangi bir Windows 10 cihazında uygulamanızı çalıştırabilirsiniz.

Evrensel Windows Platformu

.NET Masaüstü Geliştirme :

C# ile Windows yüklü bilgisayarlarda çalışan form uygulamaları geliştirebilirsiniz. Aynı zamanda konsol uygulamaları da geliştirebilirsiniz. En çok kullanılan toolun bu olduğunu söyleyebilirim. Derslerde ben de bunun üzerinden gideceğim.

ASP.NET ve Web Geliştirme :

ASP.NET, ASP.NET Core, HTML/JavaScript ve Docker desteği içeren kapsamlı web uygulamaları oluşturabiliyorsunuz. C# için daha kısa çözüm yükleme süresi, geliştirilmiş IntelliSense, kod gezintisi, yeniden düzenleme özellikleri ve tarayıcı bağlantısı sayesinde gündelik web uygulaması oluşturma görevlerinizi gerçekleştirmek için daha az zaman ve çaba harcarsınız.

Azure Geliştirme :

Bulut uygulamaları geliştirmeye kaynak oluşturmaya yönelik Azure SDK içeren projeler yaratabiliyorsunuz. Yükleme işleminden sonra Cloud Explorer’da kaynakları görüntüleyebilir, Azure Resource Manager araçlarını kullanarak kaynak oluşturabilir, Azure Web ve Cloud Services için uygulama derleyebilir ve Azure Datalake araçlarını kullanarak büyük veri işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Bu link üzerinden Azure’da nasıl uygulama geliştirebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Veri Depolama ve İşleme :

SQL Server, Azure Data Lake veya Hadoop kullanarak veri çözümlerini bağlayıp, geliştirip test edebiliyorsunuz. Şirket içinde veya Azure’da veritabanları, veri ambarları ve veri göllerine yönelik sorgular geliştirmek için ihtiyaç duyduğunuz araçları sağlar. SQL, U-SQL ve Hive için destek sağlar.

.NET ile Mobil Uygulama Geliştirme :

Xamarin kullanarak iOS, Android veya Windows için çoklu platform uygulamaları oluşturabilirsiniz. Xamarin Forms kullanarak cross platform uygulama geliştirebilir veya Native ile Objective-C, Swift veya Java’da yapabileceğiniz her şeyi C#’ta yapabilirsiniz.

Visual Studio 17 giriş yazım bu kadar bir sonraki yazıda artık C# derslerine başlamış olacağız. Bir sonraki yazıya kadar kendinize iyi bakın. 😊

 

Previous

Gezi Günlüklerim – Sığacık (İzmir)

Next

Gezi Günlüklerim – Şirince (İzmir)

3 Comments

  1. Eline sağlık Derya 👍🏻

  2. Teşekkürler faydalı paylaşım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén