Ben zar zor bir site açmışım adam gelip benim sitemle neden uğraşsın ki gibi bir düşünceniz varsa lütfen o düşünceyi unutun. Çünkü sizin siteniz bir e-ticaret sitesi ise hedeflenme oranı daha da artar. Bir şekilde alan adı aldınız, sunucu işini de hallettiniz hadi sunucuların blog sitelerinden kafanızdaki web sitesine uygun olacak hazır yönetim içerik sistemini de araştırıp buldunuz. Süper ziyaretçi alarak sitenizde Google’da bir yer edindi.

Peki en başa dönelim ya güvenlik?

Kullanıcılarınız acaba kredi kartıma bir şey olur mu korkusuyla sitenize en fazla 2 defa girerler. Birincisi üye olunca ikincisi üyeliklerini silmek istediklerinde😊.

Size üst düzey derecesinde bilgi öğretmeyiz ama biraz da olsun kendi sitemi kendim koruyorum diyebilin diye

MSP arkadaşım Çağrı EL ve Kırklareli Üniversitesi TBMYO Bilgisayar Programcılığı bölümü Öğretim Görevlisi Selma Büyükgöze ile birlikle yazdıkları “Kendi Siteni Kendin Koru” isimli kitap teknik bilgisi olmayan kullanıcıların bir şekilde web sitesi açmış veya açmayı düşünen teknik bilgisi olmayan kullanıcılar için alan adı alma, sunucu yönlendirme işlemleri gibi aşamalara da yer verdiğimiz, en çok kullanılan içerik yönetim sistemlerinin kurulumu, güvenlik tedbirleri ve genel zafiyet tarama sitelerini içeren özel bir yazılım kullanılıyorsa Windows işletim sistemi ortamında kullanılabilen programlar ile özel yazılımlarınızı genel olarak tarayabileceğiniz programlarını anlattıldığı kitaba;

kodlab.com/BookDetail.aspx?ID=189727 detaylı olarak göz atabilir,

http://www.hemenbugun.com/urun/kendi-siteni-kendin-koru-on-siparis

https://www.odakitap.com/kendi-siteni-kendin-koru-selma-buyukgoze/9786052118092

https://www.babil.com/kendi-siteni-kendin-koru-kitabi-cagri-el

https://www.kitapsihirbazi.com/kendi-siteni-kendin-koru-p686222.html

adreslerinden sipariş verebilirsiniz. Bir sonraki yazıya kadar kendinize iyi bakın. 😊