Merhabalaar,

Uzuuuun bir süre önce başladığım “Google Online Pazarlama Temel Eğitimi”ni bitirdim. Eğitime yaklaşık olarak 5 ay öncesinde başlamıştım. Uzun bir sürece yayarak bitirmeyi tercih ettim. 😀 O kadar uzun ki, haber verdiğim kişiler benden haftalar hatta aylar öncesinde bitirdi. 😀 Yaşadığım teknik aksaklıklar (bilgisayarımın yetkili servis tarafından bozulması) gibi nedenlerden dolayı uzun sürdü. Geç olsun da güç olmasın diyelim.

Eğitime geçecek olursak; eğitim içerisinde 23 farklı konu başlığı ve 89 ders yer alıyor. Dersler ortalama 4-5 dakikalık videolardan oluşmakta. Ders videosunu izledikten sonra bilgi sınama testine giriyorsunuz. Dersleri ve bilgi sınama testlerini bitirdikten sonra konu değerlendirme testine giriyorsunuz. 23 konuyu da bitirdikten sonra 40 karma sorudan oluşan genel testi bitirip sertifikanızı alabiliyorsunuz. 🙂

Eğitimin İçeriği

Eğitimde web sitesi kurmak, SEO, SEM, web analizi, yerel pazarlama, e-posta pazarlaması, mobil deneyimi ve reklamcılığı, görüntülü reklam, sosyal medya planlaması ve pazarlaması, e-ticaret, yurt dışı dijital pazarlama gibi bir çok konuda temel bilgiler yer almakta. Eğer küçük bir işletmeniz varsa ve pazar alanınızı genişletmek istiyorsanız ya da dijital pazarlama hakkında daha çok bilgi sahibi olmak istiyorsanız bu eğitim tam size göre. Eğitim videoları gerçekten çok açıklayıcı bir biçimde hazırlanmış. Her yaştan herkes girip kolayca öğrenebilir. Eğer daha önceden dijital pazarlama hakkında bilgi sahibiyseniz eğitimler sizin için biraz daha başlangıç seviyesinde kalabilir.

Eğitime başladığınızda size bir bitirme tarihi vermiyor. Yani ne zaman başlayıp bitireceğinizi siz seçiyorsunuz. Müsait olduğunuz her an girip kolayca dersleri tamamlayabilirsiniz. Eğer senin neden bu kadar uzun sürdü diyecek olursanız; eğitimler sabırlı insanlar için hazırlanmış diyebilirim. Eğer başladığım zaman bitirene kadar bırakmam diyorsanız 2-3 gün içerisinde tamamlayıp sertifikanızı alırsınız. Aaay yok ben öyle uğraşamam derseniz benim gibi 5 ayın sonunda alabilirsiniz. 😀

Dijital Atölye Sertifikam 🙂

Eğitimin iş ortakları için şurayı tıklayabilirsiniz. Sertifikayı pdf formatında bilgisayarınıza indirebiliyor ve CV’nize ekleyebiliyorsunuz. Dijital pazarlama konusunda bir sürü kurum ve kişi eğitim vermekte. Genelde bunlar birkaç konuyla sınırlı kalıyor ya da çok yüksek fiyatlarda oluyor. Böyle kapsamlı ve ücretsiz bir eğitimden faydalanılması gerektiğini düşünüyorum. Bir sonraki yazıya kadar kendinize iyi bakın.